RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Зовнішня торгівля

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Попри погрози Росії: в порти України прибули три іноземні судна

Три цивільних вантажних судна - з Ізраїлю, Греції та одне з турецько-грузинською реєстрацією - оминули російську блокаду в Чорному морі та стали на якір в одному з українських зернових портів у дельті Дунаю. Не дивлячись на погрози РФ зупинити морські перевезення в українські порти, зерновий коридор разблоковано.

Про це пише Forbes.

Читайте також: Світ - Африці, війна - терміналам: що забрав Путін за зерновою угодою

При цьому видання зазначає, що кораблі патрулювали з повітря військові літаки НАТО. Російські військові судна "не втручалися, оскільки три цивільних судна прямували не до Одеси, а до Ізмаїла. Київ перебудовує свої порти на Дунаї як альтернативу Одесі часів війни".

У виданні припускають, що хоч російські ракети регулярно завдають ударів по Одесі, але напади на дунайські порти відбуваються рідше, ймовірно, через близькість цих портів до території НАТО.

На думку аналітиків, успішне проходження трьох іноземних суден може дати сигнал міжнародним вантажовідправникам, що відновлювати операції з українських портів досить безпечно. Питання, чи будуть судна ризикувати довшою поїздкою до Одеси, залишається відкритим. Дунайським портам бракує потужності, щоб повністю замінити Одесу як зерновий порт.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, що Україні вдалося домовитися про експорт зерна з однієї із країн Європейського союзу.

Вас також може зацікавити:

Пішла в історію? Чи стане трагедією відмова Кремля від зернової угоди

Шантаж на морі: чого досягає Путін блокадою України

Конвульсії терористів: чи ризикне Кремль топити зерновози