RU  UA

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Енергетика

Україна збільшила видобуток газу

Компанії групи "Нафтогаз" збільшили видобуток газу за шість місяців 2024 року на 8% більше, ніж за аналогічний період торік. Наразі показники видобутку газу перевищують операційний план на практично 2%.

Про це інформує Група "Нафтогаз".

В повідомленні йдеться про те, що за шість місяців 2024 року компанії Групи Нафтогаз – АТ "Укргазвидобування" і ПАТ "Укрнафта" – видобули 7,3 млрд куб. м товарного газу. Цей показник на 8% перевищує той, що був за аналогічний період минулого року.

"Нашим фахівцям вдалося збільшити видобуток блакитного палива на 8% за перші шість місяців цього року порівняно з аналогічним періодом 2023 року. А це 7,3 млрд куб. м товарного газу", – зауважують в "Нафтогаз" на Facebook.

Крім того, ці показники видобутку газу вже перевищують операційний план на майже 2%. Голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов зауважив, що досягти таких результатів вдалося шляхом запуску більшої кількості свердловин, ніж планували раніше:

"Такого результату нам вдалося досягти завдяки запуску 41 свердловини, що на одну більше, ніж планувалося. З них 14 – високодебітні, дають понад 100 тисяч кубометрів газу на добу. Наші фахівці також постійно аналізують старі свердловини, які можна повернути в експлуатацію шляхом нових технічних рішень".

Раніше ми також писали, що у РНБО розповіли про сподівання РФ щодо газового договору з Україною.