RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Вакарчук розповів, навіщо звертався до олігархів

Святослав Вакарчук заявив, що не має ніякого відношення ні до Віктора Пінчука, ні до російського бізнесмена Михайла Фрідмана.

Про це лідер партії Голос розповів в інтерв'ю LB.ua.

"Я не маю ніякого відношення до Пінчука. Крапка", - сказав Вакарчук.

"З Пінчуком я спілкуюся виключно на дві теми. Перша - про форум YES, друга - по музею Голокосту" Бабин Яр ", ми входимо до наглядової ради. На цьому наше спілкування закінчується", - додав він.

Що стосується частих появ на телеканалах ICTV, ТРК Україна, 1 + 1, то Вакарчук відповів, що "треба ходити туди, де нас чують люди".

Він також сказав, що під "деолігархізація" він розуміє, не заклик "розкуркулити олігархів, відібрати у них все і посадити".

"Ми за те, щоб олігархи не мали визначального впливу на українську політику. Якщо ти так чи інакше впливаєш на 5-15% українського ВВП, то маєш вплив і на громадську думку. Олігархи повинні бути відсторонені від впливу на політичні рішення. Нехай вони займаються бізнесом ", - сказав Вакарчук.

Лідер партії Голос додав, що повинна бути проведена червона лінія: "Ми не можемо з'ясовувати, що було 20 років тому, бо тим самим почнемо розвалювати українську економіку. Але повинна бути точка, після якої буде сказано: є правила, вони однакові для всіх і все на них погоджуються. Держава - брокер цих правил. Якщо хтось не готовий грати за правилами, то ми йдемо до судів. Я не вірю, що без судової реформи можна усунути олігархів від влади ".

На питання про зустрічі з російським бізнесменом Фрідманом Вакарчук відповів, що останнім часом вони зустрічаються "дуже рідко". "Ми так само разом в наглядовій раді музею" Бабиного Яру ". І там тільки і зустрічаємося", - сказав він.

"Нас об'єднує Львів. Нічого більше", - додав Вакарчук.

Як повідомляв "Апостроф", шоумен і кандидат в народні депутати за списком партії "Голос" Сергій Притула звернувся до українців і розповів про свій похід в політику, "ботофермах" і звинуваченнях в зв'язках з олігархамі.