RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Для деяких українців скасували один із важливих податків: кого стосується

Українцям, чиє житло пошкоджено або зруйновано в ході повномасштабної війни з російськими окупантами, планують скасувати податок на нерухомість.

Відповідний законопроект №7632 подано до Верховної Ради, він готується до голосування.

Автори проекту закону пропонують скасувати податок для таких людей незалежно від того, чи нерухомість розміщена на територіях, де ведуться (велися) бойові дії, чи на тимчасово окупованій території.

Читайте також: Українцям зменшать податкове навантаження, але змусять платити всіх

У Податковому кодексі пропонується закріпити норму, яка дозволить не нараховувати та не сплачувати податок на нерухоме майно, яке відрізняється від земельної ділянки, починаючи з місяця, в який об'єкт було зруйновано.

При цьому факт руйнування має бути підтверджено актом огляду об'єкта, складеного органом державної влади (наприклад, ДСНС України або її територіальним органом) або органом місцевого самоврядування.

Щоб отримати звільнення від податку, власникам постраждалого житла насамперед потрібно звернутися до поліції для фіксації факту пошкодження майна зі складанням протоколу огляду місця події.

Раніше "Апостроф" розповідав, для кого діють пільги на податок на нерухомість під час війни та як розрахувати їх розмір.