RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

У головному медичному виші, попри локдаун, вирішили влаштувати масовий іспит: чим це загрожує

Попри те, що Київ перебуває у "червоній зоні" у зв’язку з пандемією коронавірусу, у вівторок, 30 березня, для лікарів-інтернів заплановано проведення масштабного заходу – іспиту, що є однією з умов отримання сертифікату лікаря-спеціаліста та закінчення навчання в інтернатурі. Тільки на території Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця 465 інтернів будуть писати ліцензійний іспит "КРОК-3", що наражає їх на серйозну небезпеку.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на текст наказу, підписаного ректором НМУ ім. О.О. Богомольця Юрієм Кучиним.

Одна з умов прозорості складання іспиту – одночасний початок та закінчення тестування для інтернів по всій території України. Згідно з наказом, проведення іспиту буде в аудиторіях із максимальною кількістю 50 осіб, говориться в наказі, підписаному ректором університету Юрієм Кучиним.

Проте варто нагадати, що 16 лютого приміщення кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини перетворилися на імпровізований шпиталь із надання невідкладної медичної допомоги при надзвичайних ситуаціях та широкого спектру лікувальних заходів, пов’язаних із проблемами здоров’я вуха, горла, носа, про що було відповідне повідомлення на сайті НМУ ім. О.О. Богомольця.

Як розповіли нашому виданню лікарі-інтерни, що були безпосередніми учасниками того заходу, через бажання піару керівництва вишу, якому для якого знадобилося зробити декілька гарних кадрів, та недотримання санітарних норм, через декілька днів після події на коронавірус захворіло 11 осіб із 45 присутніх. Цікаво, що про цю історію на сайті медичного університету вирішили не згадувати.

Як зазначають лікарі-інтерни, небезпека проведення іспиту полягає в тому, що більшість інтернів зараз працюють безпосередньо у відділеннях лікарень. Якщо після проведення "КРОК-3" частина хворих лікарів-інтернів повернеться до виконання своїх обов’язків, епідемія коронавірусу може початися серед персоналу клінік, що є серйозною небезпекою.

Як повідомляв "Апостроф", раніше представники КМДА прокоментували інформацію про можливу зупинку громадського транспорту в Києві з 23 березня, в зв'язку з тим, що столиця потрапила у "червону" зону.