RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Боляче вдарить по гаманцю: скільки коштуватиме проїзд у київському транспорті без ковід-паспорта

У київському транспорті з 1 листопада будуть працювати так звані "ковідні патрулі". Вони перевірятимуть наявність у пасажирів, необхідних для проїзду документів, передбачених законодавством. У разі їхньої відсутності передбачено покарання.

Портал "Апостроф" розібрався, що чекає на порушників карантину під час зустрічі з правоохоронцями.

Тим, хто вирішив проїхати ковідним "зайцем", доведеться потрясти гаманцем – якщо раптом до нього причепляться патрулі.

Згідно з постановою Кабміну №1236, на пасажирів, яких упіймали без сертифікату про щеплення, негативного тесту чи тесту на антиген чи документа про одужання, правоохоронці уповноважені скласти протокол та висадити їх із транспорту. Порушників згідно зі статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні порушення чекає штраф від 17 до 34 тисяч гривень

Якщо людина має лише одну вакцину – їй теж можна користуватися послугами столичного громадського транспорту.

"Це продиктовано насамперед тим, що людина може їхати на другу дозу вакцини", - зазначив Микола Поворозник.

У КМДА вважають, що такі обмеження стимулюватимуть людей якнайшвидше зробити щеплення.

"У нас немає мети обмежити поїздки, ми не хочемо забороняти людям їздити. Але щоб їздити, потрібно вакцинуватися – принаймні тим, хто не має протипоказань", - додав Микола Поворозник.

Тим же, у кого вони є, потрібно возити із собою довідку, в якій значиться діагноз людини, згідно з якою вона не може бути щеплена – зараз чи взагалі.

"Якщо це, наприклад, пізні терміни вагітності, цукровий діабет, то людина надає довідку про це. У такому разі її не мають права штрафувати", - каже "Апострофу" адвокат Іван Ліберман.

Детальніше читайте у матеріалі порталу "Апостроф": "Пред'являємо ковід-паспорти: як кияни їздитимуть у транспорті з 1 листопада".