RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

У Києві завиють сирени тривоги: що готує влада на випадок атаки росіян

Київська влада прийняла рішення почати готувати населення до можливого вторгнення російських військ на територію України. Зокрема, проводитиметься роз'яснювальна робота з громадянами, навчання зі звуковими сиренами, а також тренінги з поліцією та працівниками метрополітену.

Про це в інтерв'ю порталу "Бабель" розповів заступник голови Київської міськдержадміністрації з муніципальної безпеки Андрій Крищенко.

За його словами, вже з наступного тижня почнуть проводити інформаційну роботу з населенням, а саме – за допомогою сирени навчати людей, як діяти в тій чи іншій ситуації: “З наступного тижня ми розпочнемо інформаційну кампанію, щоб люди не лякалися, коли її почують. А через кілька тижнів уже включатимемо сирени і будемо проводити навчання, щоб люди без паніки розуміли, що робити” .

Про можливий напад планується повідомляти не лише за допомогою сирени, а й за допомогою систем попередження та оповіщення.

Чиновник розповів, що влада вже перевірила стан багатьох бомбосховищ, які є у Києві. За його словами, більшість із них, це старі радянські конструкції, проте вони добре укріплені, мають інфраструктуру та розраховані на велику кількість людей. Крищенко зазначив, що, на жаль, багато із них, у приватній власності.

“Наш департамент безпеки та районні адміністрації видавали розпорядження, щоб упорядкувати їх. Частину відремонтували, щодо деяких є питання. Минулого тижня ми обговорювали те, що частину цих приміщень хочуть передати місту, але вони є незадовільними. Місто у такому вигляді їх взяти не може — спочатку треба упорядкувати” , — розповів Андрій Крищенко.

Чиновник зазначив, що у Києві, крім усього, є ще понад 4 тисячі об'єктів подвійного призначення — це підвали, підземні паркінги, підвальні магазинчики тощо. Багато хто з них перебуває у комунальній власності і у разі тривоги вони готові прийняти людей. До категорії об'єктів подвійного призначення можна віднести метрополітен.

Крім того, у багатьох житлових будинках є закриті підвали. Для того, щоб використовувати їх як бомбосховища, комусь із мешканців треба написати заявку до ЖЕКу або ОСББ, потім це приміщення обстежує комісія, у тому числі з представниками КМДА. Якщо воно придатне для використання як укриття, його промаркують і люди знатимуть, що там можна ховатися.

Раніше ми писали, що Кремль не відмовився від плану знищення України як зовні, так і всередині.