RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Бучі продовжують знаходити тіла мирних жителів: названо нову цифру жертв окупантів

У Бучі на Київщині після російської окупації продовжують знаходити тіла мирних жителів: виявлено понад 420 загиблих.

Про це повідомляється на сторінці поліції Київської області у Facebook.

За словами начальника поліції Київщини Андрія Нєбитова, процес виявлення тіл триває, адже люди повертаються і знаходять у себе у домівках тимчасові захоронення: зокрема, у підвалах, колодязях.

Виявлених осіб намагаються ідентифікувати, процедура відбувається згідно з процесуальним законодавством. На Київщині понад 200 громадян зникли безвісти, це відповідно до заяв, які наразі є.

"Розуміємо, що це - далеко не всі заяви, бо люди, наприклад, виїхали і звертаються, по всій Україні, у тому числі і з-за кордону. Також багато людей, більше 300 тіл, не ідентифіковані наразі. Ми обов’язково відбираємо ДНК. І дуже багато родичів заявляють про зникнення своїх знайомих або близьких, але вони знаходяться за кордоном, тому взяти у них зразки ДНК поки що не є можливим. Але ми сподіваємося, що ми встановимо 100 % усіх людей, які були вбиті армією РФ на території Київської області", - розповів посадовець.

Раніше "Апостроф" писав, що у Бучі Київської області відбулася ексгумація тіл загиблих мирних жителів у час російської окупації, закопаних у братській могилі.