RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У Києві відновили роботу комунальні кінотеатри: куди можна піти

Сім комунальних кінотеатрів у столиці відновили свою роботу – це робиться заради відродження культурної інфраструктури у Києві та виплати зарплати працівникам.

Читайте також: Ворог знову вдарив по Дніпру і зазнає втрат під Бахмутом: онлайн війни 10 червня

Про це йдеться на сайті Київської міської ради.

Зокрема, серед тих, що відновили роботу, такі заклади – "Лейпциг", "Флоренція", "ім. Шевченка", "Старт", "Факел", "Промінь" та "Ліра".

Голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха заявила, що з перших днів війни співробітники КП "Київкінофільм" здійснюють заходи щодо збереження майна територіальної громади міста Києва, зокрема це будівлі кінотеатрів та обладнання для кінопоказу.

"З часу повномасштабного російського вторгнення на територію України кінотеатри призупинили свою діяльність, попри це співробітники працювали задля збереження та захисту майна. Наразі столиця поступово повертається до звичного ритму життя, і вже відновлюють роботу заклади культури, зокрема працюють комунальні кінотеатри", - заявила вона.

За словами депутатки, такі дії спрямовані на отримання додаткових надходжень до бюджету.

"В умовах воєнного стану ряд загальноміських культурно-мистецьких заходів, які були передбачені Комплексною міською цільовою програмою "Столична культура: 2022-2024 роки", не може бути проведений. Тому Київська міська рада прийняла рішення економію коштів в обсязі п’ять млн грн, як виняток в умовах дії воєнного стану, спрямувати на виплати заробітної плати співробітникам комунального підприємства, оскільки наразі ситуація не дозволяє їм заробити як це було в мирний час", – резюмувала Вікторія Муха.

Раніше ми писали, що в ніч на 12 травня, у недіючому кінотеатрі Києва "Темпере" виникла пожежа.