RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Ринок нерухомості завмер: що насправді відбувається у Києві з орендою та продажем квартир

Останнім часом у Києві кількість пропозицій оренди житла стала значно перевищувати попит. Ціни на оренду від початку війни впали на 30%. Водночас на купівлю житла попиту взагалі практично немає.

Про це розповіли "Апострофу" експерти.

За словами генеральної директорки столичного агентства нерухомості "Благовіст" Олени Біберової, на даний момент ринок нерухомості в Києві просто завмер до закінчення повномасштабної війни в Україні, яку розпочала Росія.

"Але потрібен час, щоб він повернувся до статистики довоєнних часів", - уточнила вона.

За її даними, ціновий діапазон оренди квартири в столиці варіюється від 10 до 20 тисяч гривень. Наприклад, 3-кімнатну квартиру на станції метро "Лівобережна" без ремонту та посередників зараз можна зняти за 10 тисяч гривень. Квартири дорожче не користуються попитом через страх попадання туди ворожої ракети, а також тому що різко скоротилися доходи населення.

На даний момент столичним орендодавцям складно знайти собі орендарів, тому намагаються зменшувати ціну на житло. Порівняно з лютим цього року оренда житла стала дешевшою на 30%. Так, Печерський район вважається найдорожчим у Києві, але зараз оренда 2-кімнатних квартир там досягла позначки у 10 тисяч гривень. У таких районах столиці, як Солом'янський, Голосіївський та Дніпровський, середня ціна на оренду становить 7-8 тисяч грн.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Кому війна, кому мати рідна: що відбувається на ринку житла у Києві