RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Метро працюватиме: у Києві придумали, як врятувати місто від колапсу

На ділянці між станціями Либідська й Теремки у столичному метрополітені розробляють варіант запуску потяга т.зв. "човниковим рухом" по непошкодженому тунелю.

Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

Посадовець поінформував, що інтервал руху становитиме до 30 хвилин.

Зазначимо, що "човниковий рух" - спосіб організації руху за аналогією з ткацьким човником на верстаті, коли один і той самий потяг рухається в обидва боки однією і тією самою колією, без розвороту на кінцевих пунктах.

Для організації човникового руху необхідно мати відповідний рухомий склад, що може рухатися в обох напрямках та, як правило, має двері по обидва боки вагона. Для прикладу, фунікулер на Володимирській гірці є типовим представником транспорту, який пересувається "човниковим рухом".

У київській підземці човниковий рух потягів вже відбувався під час будівництва станції Театральна влітку 1987 року, в перші роки роботи Оболонсько-Теремківської та Сирецько-Печерської ліній, а також із 25 жовтня 2012 року до 6 листопада 2013 року між станціями Виставковий центр – Іподром.

Нагадаємо, що через ремонт перегінного тунелю на "синій" гілці метрополітену, від "Теремків" до "Либідської" курсуватиме наземний транспорт, який дублюватиме маршрути закритих станцій метро.

  • Вас зацікавить:

Ремонт метро на ділянці "Теремки" - "Деміївська": на скільки впадуть ціни на оренду квартир

Теж закриють на ремонт? В мережі показали відео перегону київського метро "Почайна - Тараса Шевченка"

В Києві змінили рух транспорту на Либідській площі через ремонт метро: нова схема