RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Київрада ухвалила бюджет міста з 1 мільярдом для ЗСУ: головні цифри

Сьогодні, 14 грудня, столичні депутати, з урахуванням реалій та потреб воєнного стану, ухвалили бюджет міста на наступний рік з доходами у 72,6 млрд грн та видатками у 85,3 млрд.

Про це інформують у КМДА.

На допомогу Збройним Силам Україні у бюджеті передбачено 1 млрд грн.

"Закон не дозволяє столиці допомагати підрозділам, які не зареєстровані на території Києва. Також закуповувати техніку чи спорядження місто, за законом, не може. Тільки перераховувати кошти за офіційним зверненням підрозділів", - констатував міський голова Віталій Кличко.

"Держава нас фактично позбавила можливостей допомагати військовим, забравши "військовий" ПДФО. Але ми продовжимо шукати можливості, щоб додавати більше коштів, спрямовувати їх і з інших статей, щоб максимально, як можемо, допомагати нашим Захисникам", – заявив мер.

Наступного року столиця продовжить допомагати військовим, ветеранам та їхнім родинам, сім’ям загиблих воїнів за програмою підтримки Захисників і Захисниць. На ці видатки вже передбачено 742 млн грн.

На сферу освіти традиційно виділили найбільші видатки – 27,2 мільярда. На транспорт, дорожнє господарство та зв’язок знайшли понад 23,8 млрд грн.

На житлово-комунальне господарство виділять 8,2 млрд грн, соціальний захист – 7,8 млрд грн.

На охорону здоров’я заплановано близько 6 млрд грн.

"Працівники і працівниці цих галузей – також справжні герої. Адже попри постійні повітряні тривоги та обстріли кожен на своєму місці продовжує виконувати свою роботу: навчати, перевозити пасажирів, лікувати та ремонтувати об’єкти критичної інфраструктури. Саме вони забезпечують життєдіяльність міста, а завдання міста – підтримати їх", - підкреслив мер Києва.

Нагадаємо, раніше поліція Києва проводила обшуки в "Київському метрополітені", "Метробуді" та структурних підрозділах КМДА через службову недбалість, яка призвела до затоплення тунелю метро.

Вас може зацікавити:

Росія атакувала Київ ракетами: понад 50 людей поранено, уламки впали на лікарню, фото

Революційне ноу-хау: у Києві придумали, як вирішити транспортну проблему

Відключення світла в Києві: як отримувати попередження на смартфон