RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Оповитий недоброю славою: у Києві руйнується недобудований Будинок культури, фото

Однією з найбільших недобудов Києва вважається будинок культури на Виноградарі, який почали будувати у 1989 році, але через три роки, після розпаду Радянського Союзу, будівництво зупинили та досі не відновили.

Про це повідомив екскурсовод, дігер, письменник Кирило Степанець на своєму каналі у Telegram.

Читайте також: Ошатно вбрані українці і гамірна торгівля на вулицях: архівне фото Києва у 1911 році

"Територія має погану славу, оскільки тут було скоєно чимало самогубств. Проте попри численні звернення киян щодо знесення аварійної будівлі, знищувати її поки не планують", - написав він.

Степанець також показав один з проєктів стосовно реновації недобудови, який створила сучасна архітекторка Анна Мокропова.

Фото: t.me/kirstepan

Фото: t.me/kirstepan

Фото: t.me/kirstepan

Територія, закинута понад 30 років тому, досі нічим не огороджена, тому має дурну славу через непоодинокі випадки самогубств, травм, падінь та навіть вбивств.

"З цією будівлею пов’язано дуже багато не дуже хороших історій, в мене тут... дуже далекий, але родич загинув", – розповіла місцева мешканка у сюжеті "Київ24".

Недобудова знаходиться на проспекті Василя Порика у Подільському районі. Після припинення будівництва у 1991 році через помилку в проєктуванні, споруда досі стоїть та перебуває в аварійному стані, через що місцеві жителі роками вимагають владу знести будівлю. Кияни її називають "Палац сміттєвого жаху", БК "БОМЖ", "Вавилон" та "Великий смітник".

Фото: kyiv24.news

Недобудована споруда - комунальна власність Києва. У КМДА заявляли, що зносити її не будуть, адже там планується зведення фізкультурно-оздоровчого комплексу. Через повномасштабне російське вторгнення цей проєкт поки відкладено.

Водночас директор архітектурного бюро Максим Мятко назвав столичні недобудови "раковими пухлинами на тілі міста".

"Але формувати процедуру передання житлового фонду або допрацювання з недобудовами – можна, тому що, повірте, недобудови є в будь-яких країнах і там просто за рахунок довшої історії законотворення такі питання були вирішені століття назад", - зазначив він.

Фото: kyiv24.news

Фото: kyiv24.news

Фото: kyiv24.news

Раніше ми публікували цікаві факти про лівий берег Києва.

  • Вас може зацікавити:

Хрещатик, ботсад та вокзал: цікаві фото Києва у 1960-х роках

За три дні згоріло понад дві тисячі будинків: в 1811 році в Києві сталася одна з найбільших пожеж в історії, фото

Небом перевезли 200 пасажирів: в 1911 році над Києвом курсував дирижабль, архівні фото