RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

​"Дивом вціліла": киянка розповіла про обстріл ЖК і попросила про допомогу

У ніч з 19 на 20 травня в дах столичної багатоповерхівки влучив збитий ворожий дрон. Його частина здетонувала біля спальні Юлії Безкоровайної, яка живе на 9 поверсі.

Про це йдеться в матеріалі "Вечірній Київ"

.

У 2013 році Юлія придбала у кредит квартиру в ЖК у Дніпровському районі столиці. В ніч з 19 по 20 травня уламок ворожого дрону впав на дах її будинку. Він здетонував над спальнею, і частина квартири згоріла вщент.

"На той момент я спала і не чула повітряної тривоги. А потім погром, за ним ще один. Після - на мене почали падати частини даху та скло з двох мансардних вікон, що над ліжком", - згадує вона.

Сусіди і Юлія встигли спуститись на вулицю, тому ніхто не постраждав.

"Я стояла внизу і дивилась, як горить моя квартира", - каже жінка.

Близько двох годин знадобилось рятувальникам, щоби ліквідувати вогонь в квартирі Юлії. Через те, що дрон здетонував на даху, майже кожна квартира була підтоплена після гасіння. Дах Олександри, яка теж живе на 9 поверсі, обвалився через тиск води. А вода з помешкання Юлії витікала щонайменше пів години.

"Згоріло та пошкодилось 95% майна у квартирі… За останні дні приходили різні експертні комісії, однак жодного документа про пошкодження нерухомості я так і не маю. Чекаю представників від КМДА, які вже відновили багато пошкоджених внаслідок війни квартир", - говорить власниця.

Мешканці будинку просять столичну владу допомогти відновити дах, оскільки, навіть, при маленьких опадах, квартири заливає водою.

"Дах двох будинків частково зруйнований: наш та сусідній. Точна площа руйнування нині невідома, обсяг пошкоджень буде встановлений за результатами експертного дослідження. Тент, який тимчасово затягнули ЖЕК, не врятує від сильного вітру чи дощу", - пояснює жінка.

В квартирі Юлії працює бригада робочих, які розбирають згорілі рештки даху, роботу вдалось оплатити завдяки другу дівчини — Дмитру, який у соцмережах попросив фінансово допомогти Юлії. Наразі Юлія живе у рідних. Допомогти Юлії можна за номером картки - 5375 4112 0648 5737.