RU  UA

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Події

Новини

6 липня

Всі новини

Ковід по-київськи: жінці з кровотечею відмовили в лікарні в допомозі

У київській лікарні відмовилися прийняти і надати допомогу жінці з аномальною матковою кровотечею, бо у неї коронавірус.

Ситуація критична: у Києві через сплеск COVID-19 можуть зупинити транспорт і закрити садки

Про це на своїй сторінці в Facebookнаписала член комітету Верховної Ради з прав людини Ірина Суслова.

"У напівпритомному стані вона стікала кров’ю та просила лікарів про допомогу... "У місті карантин – нічим не можемо допомогти!", – саме так сказали нашій подрузі з діагнозом аномальна маткова кровотеча в одній із столичних клінік днями та відмовили в госпіталізації! Що робити в такій ситуації? У буквальному сенсі її посеред ночі в напівпритомному стані просто виставили на вулицю й запропонували викликати таксі. Не надавши потрібної допомоги та навіть не вислухавши! Адже в пацієнтки – коронавірус. Хоча й 14-й день, коли фактично, за протоколом, в цей період людина не становить жодної небезпеки для оточуючих", - написала нардеп.

Вона зазначила, що медики кинули всі сили на боротьбу з коронавірусів, а інші пацієнти залишаються один на один зі своїми проблемами.

"Більшість гінекологічних відділень в київських лікарнях на період карантину закриті або перепрофільовані для ковідних хворих. А значить за будь-яких ускладнень знайти допомогу – буде вкрай складно. І це, коли час йде на хвилини – чи треба говорити якими можуть бути наслідки? Пандемія значно ускладнила надання життєво важливих медичних послуг жінкам, вагітним жінкам та новонародженим, до того ж створила для них додаткові ризики. Жити в таких умовах нам всім ще досить довго, тому влада має звернути увагу на проблему та запропонувати вихід!", - підкреслила Суслова.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві "швидкі" змушені стояти в чергах через великий наплив хворих з COVID-19.