RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Потоп під Києвом: селяни звинуватили в пригоді місцевого бізнесмена, відео

Село Лишня в Київській області накрило потужними зливами в ці вихідні: зруйновані мости, дамби і залиті городи. Місцеві жителі звинувачують не погодні умови, а тутешнього бізнесмена.

Про це повідомляє "Сьогодні".

За інформацією ЗМІ, В селі збитків на 1 млн гривень. Близько 40 осіб не можуть вийти з будинків через суботнього потопу. Велика вода фактично паралізувала частину села. Обійшлося без жертв. У будинках немає газу, а транспортне сполучення з селом тимчасово припинено. Відео можна подивитися по посиланню .

"Приватний власник цих дамб, там вище вони. Від них нічого не залишилося і все руйнування пішли з них. Можливо, ці дамби були побудовані не у відповідності до державних норм", - припустив житель села Андрій.

Місцеві повідомили журналістам, що ця територія - разом з частиною лісу і річки Куделя вже 17 років належить приватній особі. Сам бізнесмен Ігор заявив, що його ставки і дамби не спровокувати потопу, а навпаки - самі постраждали.

"Всі бачили, який був дощ. З моїх трьох калюж води недостатньо, щоб зламати вісім дамб. Ті, хто вам кажуть - кажуть неправду", - говорить власник.

За інформацією ЗМІ, на ремонт в селі знадобиться близько 1 млн гривень.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Оболонському районі Києва з останніх поверхів висотки ураганним вітром зірвало утеплювач.