RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Ехо" 9-річної давності: у справі про смерть судді під Києвом спливли нові подробиці

У справі про смерть у Погребах судді Віталія Писанця "спливли" деякі подробиці, які побічно можуть вказувати на причину його смерті.

Про це повідомив сайт "Україна 24".

Нагадаємо, що інцидент стався 11 вересня в селі Погреби Броварського району Київської області. Відомо, що перед смертю Писанець випивав в компанії адвоката і слідчого з Солом'янського районного управління Національної поліції Києва.

За непідтвердженими даними в якийсь момент між Писанцем і слідчим Хоменком сталася сварка. Вона привела до невеликої сутички, але в підсумку закінчилася мирно. Чоловіки знову сіли за стіл і продовжили відпочинок. Потім судді раптом стало погано. З носа потекла кров, обличчя посиніло і він знепритомнів. Медики, які приїхали на виклик, констатували його смерть.

При цьому свідки події заперечують факт конфлікту, але якщо він все ж був, то це могло б побічно пояснити причину смерті. Річ у тім, що 2012 року Писанець потрапив у дуже неприємну ситуацію. Група невідомих осіб сильно побила його. Тоді це призвело до важкої черепно-мозкової травми та тріщини в черепі. Це могло призвести до утворення тромбу. Якщо сутичка все-таки мала місце, то вона могла призвести до його відриву, в результаті чого Писанец загинув.

Тим часом в прокуратурі все ж почали розслідувати цю справу за статтею "Умисне вбивство".