RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У мороз - тільки сходами: у Києві замерзли ліфти надземних переходів

Мешканці київської Борщагівки жаліються, що під час морозів не працюють підйомники в пішохідних мостах. В соцмережах бурхливо відреагували.

Про це повідомляє Facebook-спільнота "Цар-пандус".

За словами киян, на проспектах Леся Курбаса та Любомира Гузара не працюють ліфти. Комунальні служби підтвердили це, додавши, що причина тому - морози. Так, мінімальна температура, за якої можуть працювати ліфти, складає -5°C. Однак для цього їх потрібно обігрівати спеціальними приладами, а в іншому випадку поріг зросте до +5°C. За інформацією Facebook-спільности, не працюють завсім нові ліфти, які встановили у 2020 році.

"Вони є єдиною можливістю перейти дорогу для маломобільних громадян адже усі інші шляхи пролягають через недоступні підземні переходи. Але перейти дорогу ви можете тільки якщо температура вища за -5, а як стає холодніше – сидіть вдома".

Однак на цьому історія не закінчилася. Мешканці Києва в соцмережах одноголосно висловилися за те, що автор "висмоктав проблему з пальця" та "раніше ж якось ходили".

"Коли наступного разу вас спитають чому ми так погано живемо – просто покажіть цей допис. Це коментарі під постами про неробочі ліфти… ", - йдеться у іншому повідомленні.

Фото: Цар-пандус

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в одній із багатоповерхівок Шевченківського району Києва був помічений незвичайний одномісний ліфт.