RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Як краще проходити ВЛК: військовий лікар дав цінну пораду

В Україні продовжено мобілізацію та працівники ТЦК та СП відправляють чоловіків на ВЛК навіть із серйозними захворюваннями, внаслідок чого, мобілізовані військовослужбовці гинуть, навіть не доїхавши до передової.

Чому лікарі військово-лікарських комісій (ВЛК) мобілізують хворих військовозобов'язаних, хто винен і що робити розбирався "Апостроф".

Читайте також: Чи можна вручати повістки біля церков: юрист розставив усі крапки над "і"

Ще зовсім недавно військово-лікарські комісії працювали лише за військкоматів та закладів охорони здоров'я Міноборони, СБУ та інших військових формувань. Але з 1 червня в Україні набув чинності законопроект №9154, яким було розширено список медичних установ, де військові можуть проходити ВЛК. Тепер комісії можуть створюватись при державних та комунальних закладах охорони здоров'я.

"Військовозобов'язаним найкраще проходити військово-лікарську комісію у цивільних медустановах. По-перше, там можна зробити все це ретельно, без поспіху. По-друге - це виключає корупційний тиск з боку керівництва військкомату. А потім уже прийшов у ТЦК, там усі підготовлені висновки лікарів переглянули, і – печатка: придатний чи непридатний”, - розповів “Апострофу” військовий хірург Тарас.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким планується розширити можливості для мобілізації громадян у військові підрозділи, а також для виконання робіт, які мають оборонний характер.

Вас також може зацікавити:

Загальна мобілізація: кого призвуть до армії цієї осені

Чи можуть українцям за кордоном видавати повістки в посольствах: відповідь МЗС

Нові правила бронювання та мобілізації: що змінилося для призовників з 1 серпня

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язок кожного українця - захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.