RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Києві перекрили Майдан Незалежності: в поліції назвали причини інциденту, фото

У середу, 5 травня, поліція міста Києва отримала анонімне повідомлення про замінування Майдану Незалежності. В зв'язку з цим правоохоронцями було вжито екстрені заходи реагування на центральній площі столиці України.

Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу "Вартові Еспресо", відповідні фото на Майдані Незалежності зробив кореспондент "Апострофа".

За інформацією правоохоронців, повідомлення про замінування стосувалося не станції метрополітену, а самого Майдану Незалежності.

"Надійшло анонімне повідомлення, що заміновано Майдан Незалежності. Анонім не уточнив, що саме заміновано - станцію метро, саму площу або підземний перехід під ним. Тому правоохоронці проводять попереджувальні заходи - відводять людей на безпечну відстань. На місці працюють вибухотехніки і кінологи, а також слідчо-оперативна група ", - розповіли поліцейські сайту "Сегодня".

Поліція негайно звільнила від людей Майдан Незалежності, огородивши територію по периметру червоною стрічкою.

На місці працювали патрульні поліцейські, слідчо-оперативна група, кінологи та вибухотехніки, а також рятувальники ДСНС та лікарі швидкої.

Наразі роботу станції метро "Майдан Незалежності" відновлено, а рух самим Майданом розблоковано.

Як повідомляв "Апостроф", в середу, 5 травня, в Україну з офіційним робочим візитом приїде держсекретар США Ентоні Блінкен, він проведе зустріч з президентом Володимиром Зеленським 6 травня о 11:30.