RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Київраді зареєстрували проєкт про вирішення питання з добудовою об'єктів банку "Аркада"

У середу, 8 грудня, в Київраді був зареєстрований проєкт рішення "Про вирішення соціального питання добудови та передачі квартир інвесторам ЖК "Еврика", ЖК "Патріотика" та ЖК "Патріотика на озерах" згідно з Меморандумом від 7 квітня 2021". Проєкт має сприяти реалізації Меморандуму між державою, містом та інвесторами - Stolitsa Group, що планує завершити добудову понад 11 тисяч квартир ошуканих вкладників банку "Аркада".

Документ з'явився на сайті Київської міської Ради.

Вказані в документі 176 Га під житло для інвесторів "Аркади" не є зоною охоронюваного ландшафту чи зеленою зоною. Ці території з 1980-х років планувалися під житлову забудову. І за діючим, і за проєктним Генеральним планом міста дана територія є територією житлової забудови. Це також встановлено рішенням Верховного суду України.

Слід зазначити, що поряд з даними 176 Га заплановано створення сучасного парку "Осокорки" площею 300 Га, який вже підтримали місцеві мешканці, КМДА, Мінекології та народні депутати. Докладніше про проєкт благоустрою йшлося в матеріалі "Унікальний парк замість притону: якою буде нова відпочинкова зона "Осокорки" на київському Світязі".

ТОВ "Контактбудсервіс" гарантує сплату усіх податків по оренді даних ділянок, а отже місто не тільки вирішить проблему недобудов "Аркади", але й поповнить міський бюджет коштами від орендної плати.

При цьому, забудова даної території впорядкує Дарницький район, очистить його від сміттєзвалища, яке є на тій території, та дозволить створити сучасний екологічний мікрорайон. Це випливає з листа на адресу Київської міської ради, який є в розпорядженні редакції "Апострофа".

Задля якнайшвидшого прийняття рішення щодо продовження будівництва житла для ошуканих вкладників банку "Аркада", у четвер, 9 грудня, в центрі Києва Об'єднаним Активом інвесторів недобудованих ЖК проводиться мітинг.

Учасники мітингу вимагають від депутатів Київради підтримати проект рішення № 08/231-4403/ПР від 07.12.2021 "Про вирішення соціального питання добудови та передачі квартир інвесторам ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах" згідно Меморандуму від 7 квітня 2021 року.