RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про нову угоду Заходу з Путіним щодо України

Російський політолог Лілія Шевцова розповіла про новий принцип західної політики щодо Росії, який полягає в одночасному використанні проти неї принципу "кулака і пряника".

Про це Шевцова написала у своєму Facebook.

"Кулак і пряник. Це відтепер принципи західної політики відносно Росії. З одного боку, НАТО посилює свою присутність в Балтії і Східній Європі, в тому числі за рахунок повернення американських сил. З іншого, Німеччина готова обговорювати питання про ослаблення санкцій щодо Росії. Сенсація в тому, що до цього, мабуть, готова сама Меркель", - розповідає експерт.

"Причини зрозумілі:

- потрібно зберегти єдність Заходу (насамперед ЄС) в ситуації неймовірного стресу;
- побоювання, що Росія в ізоляції стане більш агресивною;
- санкції б'ють по інтересах країн, орієнтованих на економічне співробітництво з Москвою (серед них Франція, Австрія, Чехія, Угорщина, Австрія).

Але (!) зараз йдеться лише про ма-аленьку морквину - відмову ЄС від заборони на відвідування країн - членів ЄС представниками російської еліти, що опинилися в списку санкцій. І в обмін на реальне співробітництво Москви і проведення виборів у ДНР і ЛНР на західних умовах", - пояснює Шевцова.

"Мабуть, одночасно всередині самого Заходу буде оформлена ще одна угода - посилення безпеки (за рахунок НАТО, звичайно!) тих країн, які не згодні з санкційними послабленнями щодо Росії. Мабуть, Москві буде надано можливість покрокового виходу з ізоляції. Але на умовах Заходу. І це зовсім не означатиме повернення до колишньої "нормальності". Словом, очікуйте м'яч на російському полі", - резюмує політолог.

Як повідомляв "Апостроф", британська журналістка Наталі Ногайре вважає, що президент РФ Володимир Путін хоче від Заходу визнання права за Кремлем приймати рішення щодо європейської політичної архітектури та системи безпеки.