RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандал Москаля з Ющенком: губернатор висунув нові звинувачення

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою здійснити перевірку матеріалів кримінальних справ про неповернення сирійським бізнесменом Юссефом Харесом багатомільйонних кредитів, отриманих за сприянням екс-президента Віктора Ющенка.

Про це повідомляється на сайті Москаля.

"На початку 90-х років Віктор Ющенко, будучи одним із керівників Комерційного агропромислового банку "Україна", видав Юссефу Харесу (громадянин України з 1997 р., сирієць за походженням) кредит на суму $1,5 млн, який так і не був повернутий. Банк звернувся до суду з позовом про примусове стягнення грошей, однак юрист банку, який ішов на розгляд справи, був викрадений разом із оригіналами документів щодо Юссефа Хареса. За цим фактом у 2002 р. МВС України порушило кримінальну справу, яку так і не довели до логічного завершення", - заявив закарпатський губернатор.

"У 1997 р. Нацбанк України, головою якого на той час був В. Ющенко, видав фірмі "Харес-інкорпорейшен", яка належить Юссефу Харесу, $4,5 млн кредиту. Ю. Харес переказав кошти у Францію на рахунок іншої, створеної ним же фірми. За цим фактом прокуратура Києва здійснила перевірку і порушила кримінальну справу, однак, як і в попередньому випадку, слідство з незрозумілих причин не проводилося, хоча державі завдано значних збитків", - додав Москаль.

Він також зазначив, що після перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах Юссеф Харес став радником президента з питань іноземних інвестицій. Геннадій Москаль направив звернення голові ГПУ Юрію Луценку з проханням ретельно перевірити матеріали цих кримінальних справ, а також відновити розслідування за фактом викрадення юриста банку "Україна".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Москаль опублікував документ, який, за його словами, доводить отримання хабарів екс-президентом України Віктором Ющенком під виглядом збору коштів на "Лікарню майбутнього" для дітей, яка так і не була побудована.