RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Анонсовано резонансне рішення Порошенка щодо росіян

Російський журналіст Євген Кисельов, що працює в Україні, прогнозує, що президент України Петро Порошенко спростить процедуру отримання притулку в Україні для росіян, яким доводиться бігти від режиму президента РФ Володимира Путіна.

Про це Кисельов заявив в інтерв'ю російському виданню "Собеседник".

"Я знаю про ваше звернення до президента України – спростити процедуру отримання притулку для росіян, яких переслідують у Росії з політичних мотивів..." - поставив запитання Кисельову російський журналіст Дмитро Биков.

"Так, і є підстави думати, що це прохання почуте", - відповів на це Кисельов.

За його словами, необхідно, щоб у російської опозиції було відчуття тилу, можливості в крайньому випадку переїхати в порівняно близьку країну, де розуміють їхню мову і зацікавлені у справжніх професіоналах.

"Те, що професіонали з Росії витісняються, оскільки там не потрібні і навіть небезпечні інтелектуали з власною думкою, очевидно для всіх, так влада і не приховує цього. Найбільш наочна риса сучасної російської влади – похвальна відвертість: ілюзій немає ні в кого. Я хотів би дати російській опозиції почуття, що вони можуть на Україні відчувати себе в безпеці, що їх навички тут затребувані, що у них є альтернатива відпочуттю постійного переслідування, з яким у Росії зараз живуть дуже багато. Набагато більше, ніж горезвісні 14 відсотків", - зазначив Кисельов.

Як повідомляв "Апостроф", вказане звернення Кисельова до Порошенка розбурхало соцмережі.