На Банковій розповіли, як Британія може покарати Грема Філліпса

Політтехнолог Тарас Березовець, який співпрацює з Адміністрацією президента України, заявив, що проти британського прокремлівського журналіста Грема Філліпса необхідно відкрити кримінальне провадження за фактом знущань над Володимиром Жемчуговим, який перебував у полоні бойовиків на Донбасі.

Про це Березовець повідомив у коментарі виданню "Апостроф".

Він зазначив, що Філліпс знущався над Жемчуговим, перебуваючи на території України, незалежно від того, окупована вона чи ні.

Березовець вважає, що оголосити Філліпса в розшук по лінії Інтерполу не вийде, оскільки організація неохоче йде назустріч Україні в даному аспекті. Також, вважає політтехнолог, Україна повинна вимагати від Великобританії порушити кримінальну справу, оскільки Філліпс сприяє терористичним організаціям ЛНР і ДНР, а британське законодавство щодо терористів є жорстким. Тому Лондон може пред'явити звинувачення Філіпсу у разі перетину ним кордону Великобританії.

Про те, які заходи вживають українські влади проти Грема Філліпса читайте в матеріалі "Апострофа" "Україна проти Грема Філліпса: як покарати пропагандиста".