RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Експерт оцінив ймовірність пошуку олігархами альтернативи Порошенку в 2017 році

Політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк висловився про те, що ситуація в країні може змусити українських олігархів почати пошуки альтернативи нинішньому президенту Петру Порошенку.

Про це він написав у своїй колонці на сайті "Апострофа", зазначивши, що новий політичний сезон в Україні обіцяє бути дуже конфліктним і насиченим.

"Невпевненість в тому, як буде розвиватися ситуація в країні, може змусити системних олігархів прийняти принципове рішення щодо розробки нових правил гри і пошуку можливої альтернативної фігури нинішнього президента. Однак в таких умовах головною проблемою політичних акціонерів є відсутність такої кандидатури, яка б влаштовувала всіх гравців. Також оформлення нового олігархічного консенсусу щодо можливих параметрів "співжиття" влади і великого бізнесу може активізуватися тільки після розуміння того, як буде протікати далі російсько-західне геополітичне протистояння. У разі, якщо буде намічений курс на нормалізацію відносин між Росією і Заходом, багато гравців розуміють, що в Україні почнеться посилення авторитарних тенденцій і консолідація внутрішніх ресурсів навколо влади. Такий сценарій розвитку ситуації також лякає всіх супротивників Порошенка і змушує їх думати про можливі варіанти політичного самозбереження", - зазначив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше розгорівся скандал у зв'язку із звинуваченнями втеклого нардепа Олександра Онищенка на адресу Петра Порошенка про те, що той нібито скуповував голоси в парламенті.