RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії все більше проблем з ДНР-ЛНР: генерал вказав на хороший знак для України

У Росії стає дедалі більше проблем з підконтрольністю терористів ДНР-ЛНР.

Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" легендарний командир 93-ї бригади, а нині командувач силами оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" генерал-майор Олег Мікац.

"Розумієте, справа в тому, що від цих ЛНР-ДНР у Росії все більше проблем. Не все так добре, як вони намагаються показати. Тому вони починають їх потроху змушувати", - заявив генерал.

На підтвердження свого твердження генерал розповів історію про обстріл бойовиками українського блок поста.

3 вересня вночі був обстріляний блок пост під Станицею Луганською. Прибулі на місце представники ОБСЄ зафіксували факт обстрілу пункту пропуску. У той же час, через кілька днів з'явилася інформація про те, що російські спецслужби заарештували того, бойовика, який стріляв, і почали проводити розслідування.

"Він непідконтрольний, розумієте? Ось в чому різниця? В тому, що керованості немає. Ці "козачки" можуть сказати: "Ми Плотницького послухаємо, але будемо робити все одно так, як нам хочеться". Ось у чому проблема! І вони дійсно так і роблять. Що вони хочуть, то і починають. Захотіли вистрілити - і їм плювати на це перемир'я", - розповів Мікац.

Детальніше про ситуацію в зоні АТО, і внутрішні процеси в терористичній ЛНР читайте в інтерв'ю Олега Мікаца "Апострофу": "Росія готується до війни, але у нас є чим відповісти".