RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Нікуди не дінеться: соратник Яроша розповів, як Україна буде повертати Донбас

Командир 5-го окремого батальйону Української добровольчої армії (УДА) Владислав Литвин ("Чорний") заявив, що Донецьк і Луганськ будуть повернені до складу України, оскільки у незаконних збройних формуваннях з часом минають і ресурси.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Я розумію прекрасно, що Донецьк і Луганськ все одно будуть в складі України. Нікуди вони від нас не дінуться. Час вийшло. Що вони могли зробити – вже зробили. Ресурс у них не прибуває, а зменшується. А український ресурс, навпаки, збільшується. З усіма проблемами, з усіма військами, з цими розмовами про летальний і нелетальном зброю... Якщо б ви побачили наші колони військ в 2014-му і ті колони, які їздять зараз, вам би стало очевидно, що наша армія вже зовсім інша навіть чисто технічному плані. Зовсім інша – оснащена, обслужених...", - говорить Литвин.

"Тому мріяти – це добре. Але краще – просто робити і все. Хоча, звичайно, непогано було б посидіти де-небудь в ресторанчику в Донецьку. І бажано, щоб він був вже під українським прапором. Посидіти і згадати, через що довелося пройти за ці роки...", - додав він.

Комбат зазначив, що остаточним етапом відновлення територіальної цілісності України буде повернення окупованої Росією Криму.

"Коли хтось з полководців (не пам'ятаю вже, хто саме) говорив, що хоче помочити ноги в Атлантичному океані чи щось таке. Я думаю, що логічним моментом після зачистки Донецької і Луганської областей, після доведення їх до розуму, так сказати, я хотів би, щоб ми Крим повернули просто з проходняка", - підкреслив "Чорний".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Час вийшов, Донецьк і Луганськ будуть у складі України - комбат із АТО".