RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Воюю не за владу, і навіть не за народ: легендарний комбат з АТО яскраво висловився про Україну

Командир 46-го батальйону ЗСУ "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко (позивний "Філін") заявив, що він воює не за владу і не за народ, а за землю.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Безумовно, нам хочеться кращого. Але ми повинні розуміти, що Росія за 3,5 роки витратила близько 160 мільярдів доларів на цю війну. І, як думаєте, якщо одна воююча сторона витратила 160 мільярдів, може таке бути, щоб інша не витратила нічого? Звичайно, ні! Вона теж витратила близько 160 мільярдів. При цьому бюджет нашої країни становить близько 13,5 мільярда доларів, плюс 77 мільярдів боргу. Питання: за які кошти воюємо?", - говорить "Філін".

"Значить, ці кошти нам хтось дає. А хто дає гроші, той нас і "танцює". Правильно? А ми тут щось вимагаємо від влади... Але при цьому всьому в країні-банкруті (давайте речі своїми іменами називати) зарплати ростуть, пенсії підвищуються. Так, не настільки сильно, як нам би хотілося. Я б, наприклад, хотів, щоб у мене пенсія становила 5 тисяч доларів. Але ми повинні об'єктивно оцінювати реальність і розуміти, що зараз це неможливо", - додав комбат.

Також він вважає, що за умови зміни чинної влади ситуація в країні краще не стане.

"Припустимо, почнеться третій Майдан. В результаті знімуть чинного президента, розжене парламент – і поставлять Тимошенко, Семенченка, всіх тих, хто під Радою зараз сидить. І що зміниться? У нас бюджет виросте? Немає. У нас борги зникнуть? Немає. Ми зможемо самі фінансувати цю війну? Ні! Так навіщо тоді це все?", - сказав він, підкресливши, що при цьому він не є "порохоботом".

Комбат пояснив, чому не воює ні за владу, ні за народ.

"Весь час мене запитують: "За що ви воюєте?" І я відповідаю, що воюю не за владу, бо влада – це змінна величина. Вона міняється кожні п'ять років, приходять інші люди. Я навіть за народ не воюю, тому що народ можна зомбувати народ можна направити в одну сторону, наприклад, під Верховну Раду, як зараз намагається зробити маніпулятор Семенченко. Я воюю за землю. Тому що земля наша – це константа, вона не має права змінюватися. У нас ніхто не має права її забирати. На цій землі народжуються нові покоління, живуть нові люди, керує нова влада. Але земля все одно повинна бути. І я воюю за землю", - зазначив Власенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Депутат Ради закликає військових кидати фронт і зі зброєю йти на Київ - комбат з АТО".