RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: у Росії розповіли, чим небезпечний план Путіна для України та Заходу

Російський опозиційний політик Костянтин Боровий вважає, що пропозиція Кремля щодо введення миротворчої місії на Донбас є спробою заморозити конфлікт.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Пропозиція Путіна дуже небезпечне, тому що він намагається заморозити конфлікт, розділити територію України на фактично дві держави. Це буквальне повторення того, що було в Придністров'ї, Абхазії. Це замороження конфлікту на багато років. Це не вирішення проблеми, а спосіб для того, щоб її не вирішувати. Кремль хоче створити точку нестабільності, за допомогою якої можна буде впливати не тільки на внутрішні, але і на внутрішньоєвропейські справи", - зазначив політик.

Він заявив, що єдиним варіантом вирішення військового конфлікту на Донбасі є постачання озброєння Києву.

"Я думаю, що єдиний спосіб вирішення проблем України – це поставити їй повноцінне озброєння і дозволити Україні, проти якої йде не просто агресія і окупація територій, а повноцінна війна, відстояти свої території, захистити своїх громадян військовим шляхом. Великі поставки озброєння Україні – це єдине рішення проблем. Свого часу проблему нацистської Німеччини вдалося вирішити саме так – великими поставками американської зброї в Великобританію, Радянський Союз. А в даному випадку потрібно швидко і ефективно допомогти Україні у військовому конфлікті, щоб відстояти свою землю. Не захопити територію Росії – це Україні не треба. Всі говорять про те, що це може привести до розростання конфлікту. Але у мене відчуття, що це єдиний спосіб, який приведе до припинення конфлікту. Навіть заява про те, що така програма почалася, можливо, призведе до того, що російські війська будуть виведені з території України", - говорить Боровий.

Він підкреслив, що РФ ніколи не погодиться на те, щоб Україна знову отримає контроль над власними територіями.

"Тому що це моментально приведе до припинення конфлікту. Адже це не тільки конфлікт з російськими збройними силами, які можуть бути виведені. Це і конфлікт з бойовими формуваннями терористів. А українська армія і спецслужби, я думаю, знають, що з ними робити. Але Росія ніколи не піде на це", - сказав російський політик.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Кремль поверне Україні Крим і Донбас за однієї умови - Костянтин Боровий".