RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Правозахисники звинуватили окупантів в посиленні переслідувань кримських татар на півострові

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що в окупованому Криму посилилося переслідування кримських татар з метою придушення інакомислення на півострові.

Про це повідомляється в звіті організації.

"Російська влада і їх довірені особи піддали членів кримськотатарського народу і їх прихильників, в тому числі журналістів, блогерів, активістів та інших людей, переслідування, залякування, погроз, нав'язливим і незаконним обшуків, фізичних нападів", - написано там.

Відзначається, що політично активні татари були звинувачені окупантами в "екстремізмі" і "тероризм", їх частину змусили втекти з Криму, а інших весь час відчувати себе в небезпеці.

Також зазначається, що з 2015 року на півострові було заарештовано 26 людей, яких підозрюють у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб-ут-Тахрір", яка не заборонена ні в Україні, ні в більшості країн Європи.

Організація наполягає на тому, що Росія зобов'язана поважати права жителів Криму, в тому числі свободу їх переконань, зібрань і релігії.

Раніше заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз розповів про ситуацію на півострові в інтерв'ю "Апострофу": "У Криму - терор, там кожен день гинуть люди".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика