RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Прорив переговорів між США та Росією щодо Донбасу: стало відомо, чого чекають у Києві

Росія буде стає все поступливішими в переговорах з США з Донбасу по мірі наближення дати оприлюднення Сполученими Штатами даних про активи на Заході російської політичної еліти.

Про це в коментарі "Апострофу" заявила нардеп від фракції "Блок Петра Порошенко" Ірина Луценко.

"Я думаю, що вони (США і Росія, - "Апостроф") будуть знаходити компроміс. Тому що в лютому 2018 року США, відповідно до закону про санкції, повинні повністю оприлюднити всі дані про кремлівської еліти (закон про персональні санкції, - "Апостроф"). Тому поступливість Росії буде наближатися з кожним днем, аж до моменту оприлюднення інформації", - сказала нардеп.

Однак її колега по фракції Олексій Гончаренко припускає, що Путін може просто використовувати переговори по миротворцях на Донбасі в якості відволікаючого маневру до президентських виборів в РФ, які пройдуть у березні 2018 року.

"Ми не розуміємо одного: Путін серйозно грає в цю гру і реально готовий на миротворців або тягне час і чекає президентських. Якщо він внутрішньо готовий, то у нас є шанс. Але якщо він цього не хоче, то ми нічого не зможемо зробити. І Волкер не зможе змусити його", - говорить депутат.

За його словами, чекати появи миротворців на Донбасі до президентських виборів в РФ не варто.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Трамп і Путін готують прорив по Донбасу: сценарій завершення війни".