RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Застав зненацька: відомий політолог висловився про втручання Кремля в конфлікт між ватажками ЛНР

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що Кремль застав зненацька конфлікт сепаратистів в окупованому Луганську.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Мені здається навіть, що Москву це застало зненацька, судячи з відсутності будь-якої реакції та коментарів. І, наприклад, про це зовсім нічого не говорять в російському МЗС", - зазначив Піонтковський.

Політолог вважає, що, не дивлячись на це, Кремль вирішив втрутитися в конфлікт.

"Це не ініціатива Кремля, але там, очевидно, втрутилися. Це як раз дало прекрасні аргументи українській стороні говорити про пряме військове втручання Росії. Відомо, скільки туди приїхало військової техніки", - розповів він.

Також, зазначає Піонтковський, ні Росію, ні Україну, особливо не хвилює легітимність Мінських угод, яка зменшилась після відсторонення їх підписанта Плотницького.

"А кого цікавлять, дійсні вони чи ні? Я про це говорив з першої ночі їх підписання, що їх ніколи не виконуватимуть Росія і, частково, Україна. Росія ніколи, до принципової зміни режиму, не передасть контроль над кордоном і не виведе війська. А Україна не погодиться і, слава Богу, не погодилася, незважаючи на тиск Заходу, на зміну своєї Конституції", - розповів політолог.

Читайте докладніше про перспективи повернення Україні окупованих Донбасу і Криму в інтерв'ю Андрія Піонтковського "Апострофу" Москва програла війну в Україні і мріє обміняти Донбас.