RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Стали відомі дата суду над Саакашвілі і вимоги ГПУ щодо його арешту

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу затриманому лідеру партії "Рух нових сил" Міхеїлу Саакашвілі може пройти у понеділок, 11 грудня.

Про це в коментарі повідомив один з адвокатів Саакашвілі Павло Богомазов, передає "Громадське ТБ".

"За попередньою інформацією, швидше за все він (Саакашвілі, - ред.) на вихідних буде знаходитися в ізоляторі тимчасового утримання. І я так думаю, що справа в Печерському суді буде розглядатися в понеділок. Це те, що мені сказав слідчий", - зазначив Богомазов.

За його словами, при затриманні Міхеїла Саакашвілі було дуже багато порушень.

На зауваження журналістів про те, що саме в понеділок закінчується термін у 72 години, коли політику можуть обирати запобіжний захід, адвокат відповів:

"Ми можемо тоді вимагати, щоб його відпустили, тому що це незаконне утримання. Але ми прекрасно розуміємо, що державні органи це ігнорують", - говорить Богомазов.

Інший адвокат політика, Руслан Чорнолуцький, заявив, що його підзахисний оголосив безстрокове голодування. Він додав, що Саакашвілі буде продовжувати голодувати і в тому випадку, якщо суд заарештує його на 60 діб.

У свою чергу, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила, що звинувачення буде домагатися домашнього арешту Саакашвілі.

Докладніше про ситуацію навколо лідера "Руху нових сил" читайте в матеріалі "Апостроф": "Хижак проти Чужого": що думає Захід про "війну" Порошенка та Саакашвілі".