RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Гучні вбивства і ситуація на Донбасі: у США озвучили прогноз для України на 2018 рік

У 2018 році в Україні можливі перестановки у владі і навіть дострокові вибори.

Про це повідомляється в прогнозі на 2018 рік приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Новий рік принесе свою частку активності й нестабільності для України. Так, країна проведе 2018 рік у підготовці до президентських і парламентських виборів, які мають відбутися в 2019 році. Це будуть перші вибори після дострокового голосування, що відбулося після масових протестів на Майдані в 2014 році. З наближенням виборів 2019 року протести та ротації у владі досить вірогідні, можливі й дострокові вибори", - відзначили аналітики.

Також у Stratfor прогнозують збереження прозахідного курсу України в наступному році і продовження підтримки з боку США.

"Але Україна не буде відхилятися від свого прозахідного курсу, адже буде переживати ще один рік війни на сході країни. Хоча США та Росія перейдуть до переговорів щодо конфлікту на Донбасі й можуть навіть просунутися в питанні миротворців ООН, рішення в більш широкому сенсі залишиться недосяжним в 2018 році. У результаті Україна продовжить отримувати політичну, економічну допомогу та підтримку у сфері безпеки з боку США та західних партнерів, в той час як сама вона буде прагнути до подальшої інтеграції з Польщею і країнами Балтії у сферах економіки, енергетики та безпеки", - пишуть аналітики.

Однак у Stratfor спрогнозували політичні вбивства, організовані Росією: "Тим часом Росія активізує свою гібридну військову кампанію – припускає кібератаки і гучні вбивства – проти України та її прихильників".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Кремль посилить атаки проти України, а в оточенні Путіна з'являться відступники - приватна розвідка США".