RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Закон про зняття недоторканності з нардепів: в Раді розкрили цікаві подробиці

Законопроект щодо недоторканності буде проголосований, але, найімовірніше, більшість голосів збере президентський документ, який пропонує реалізовувати задумане вже з 2020 року, тобто з початком роботи нового парламенту.

Про це "Апострофу" розповів нардеп від БПП Мустафа Найєм.

"Ясна річ, що буде підтриманий законопроект президента, оскільки він має більше шансів в цьому парламенті. Але не тому, що він краще, а тому, що депутати бояться кримінальної відповідальності до виборів", - сказав Найєм.

Він також розповів, що більшість депутатів в принципі бояться зняття недоторканності.

Але не всі нардепи виступають за повне позбавлення депутатів імунітету. Так, позафракційний депутат Віктор Чумак впевнений, що все повинно бути в розумних межах.

"Не можна залишати парламентаріїв без імунітету. У всьому світі є парламентський імунітет. Ми просто заграємося в популізм до такої міри, що втратимо взагалі можливість займатися парламентською опозиційною діяльністю", - сказав він.

Чумак також вважає, що після голосування в Раді за будь-який з законопроектів необхідно текст документа прописати так, щоб він міг спростити залучення депутатів до кримінальної відповідальності, але зберіг імунітет.

Читайте також в матеріалі "Апострофа": У Раді бояться: депутатів будуть позбавляти імунітету за схемою Порошенко.