RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Аналітики розповіли, як Порошенко може використовувати Саакашвілі в своїх цілях

Лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі не буде йти на жорстку конфронтацію з президентом України Петром Порошенко і може бути використаним останнім в своїх цілях.

Про це розповів "Апострофу" аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

"Йому це [різка конфронтація] невигідна, про що свідчить його лист до Адміністрації президента з проханням налагодити контакти. Не виключений варіант, що в тому чи іншому форматі Саакашвілі буде використовуватися владою для того, щоб розділити електорат [лідера Батьківщини Юлії] Тимошенко на дві групи: своїх прихильників і прихильників Юлії Володимирівни", - повідомив він.

Проте, Тишкевич вважає, що Саакашвілі буде продовжувати залишатися в публічному полі.

"З точки зору забезпечення особистої безпеки Саакашвілі змушений буде залишатися в публічному полі", - говорить аналітик.

Тренди колишнього глави Одеської області залишаться незмінними: корупція і боротьба з олігархами.

"Але найголовніше - він буде звертати увагу на корупцію в військово-промисловому комплексі, розповідати, де які закупівлі, скільки коштів виділяється, перемагають чи в тендерах компанії, близькі до президента", - запевняє політичний аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

Детальніше про політичні тренди 2018 року читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко буде піаритися на трьох темах, у його "ворогів" є кілька відповідей.