RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Україні будуть сприймати як зрадників: відомий журналіст вказав на важливі моменти з поверненням Криму

Повернення Криму Україною буде складним процесом, навіть після відходу президента РФ Володимира Путіна.

Про це заявив російський журналіст, військовий репортер Орхан Джемаль в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

"Це складна і болюча тема. І вона не вирішується просто відходом Путіна. Його змінник, навіть якщо він буде дотримуватися точки зору, що Крим український, не зможе помахом пера його повернути. Це буде дуже складний і болісний процес", - вважає журналіст.

Він розповів, чому "приєднання" Криму для ряду росіян залишається важливим моментом, незважаючи на відсутність для них матеріальних вигод від цього.

"З одного боку, ця ейфорія "Крим наш", вона потихеньку проходить. Всім раптом дійшло, що бабки Крим цей зжирає, а приїхати туди відпочивати можна було і при українців, і нічого там особливо не змінилося. І це явно не стане другою Хургада або другий Анталією. Тобто чисто шкурно, що ми отримали? Начебто нічого. Але ж ні з однією шкурности людина складається. У нього є певні штампи – приріст території, возз'єднання народів. Багато можна придумати речей, які не вимірюються шлунком, товщиною гаманця і т. д. і вони будуть працювати довго", - говорить Джемаль.

Крім цього, підкреслив журналіст, самі жителі Криму впевнені, що при поверненні в Україну їх будуть вважати зрадниками.

"З іншого боку, Крим. Адже Крим ж у частини російськомовного населення якого виступив на боці Москви, або зайняв такий нейтралітет "моя хата з краю". Зрозуміло, що коли у тебе на кожному кроці "ввічливі чоловічки", ти сильно не погуляєш. Але тим не менш, уявіть цих людей. Їм, припустимо, буде запропоновано повернутися на Україну, вони ж абсолютно точно впевнені, що в новій возз'єднаній Україні вони будуть сприйматися тільки як зрадники. Адже для більшості з них головний аргумент: з Росією-то краще, там он які зарплати та он які пенсії. Справа не в тому, що ти залишився. Ти залишаєшся не як кримський татарин – а куди мені податися, у мене немає виходу. Ти залишився, тому що ти розраховував набити своє черево краще, ніж набивав до того", - підсумував Орхан Джемаль.

Як повідомляв "Апостроф", Орхан Джемаль вважає, що збройний спротив кримських татар могло порушити плани Росії по анексії Криму.