RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Повний опір системи: в Україні чітко розповіли, чому Порошенко не хоче боротися з корупцією

Будь-яка боротьба з корупцією позбавляє політичну еліту України, включаючи Петра Порошенка, фінансових і владних ресурсів.

Таку думку "Апострофу" висловив експерт фонду "Майдан закордонних справ" Олександр Хара.

"Найголовнішою є яка проблема? Є ціннісна несумісність української політичної еліти, що зараз керує нами, з українським суспільством і західними суспільствами. Це перший момент. Другий – вони діють тим способом, яким вміють, тобто корупційним. Тому будь-яка боротьба з корупцією, навіть невеличкий крок, позбавляє їх фінансових ресурсів і влади, яку вони зараз мають. І тому є такий спротив і депутатського корпусу, і президента, який лише під тиском вирішив змінити свою позицію та погодився, що в судовій гілці влади потрібна окрема структура, яка займатиметься винятково корупцією. Це просто показники тотального спротиву системи", - підкреслив експерт.

Він нагадав, що серед умов Євросоюзу для надання безвізового режиму були верховенство права та боротьба з корупцією.

"А оскільки корупція є тотальною, це становить небезпеку не лише для України, а й для європейських партнерів: якщо можна продати паспорти, змінити якусь інформацію… Корупція стає загрозою національній безпеці – як України, так і інших країн", - вважає Хара.

Однак, каже він, позбавлення України безвізового режиму може бути ударом по самій ідеї європейської інтеграції.

Єдине, що є небезпека з тим самим безвізом: якщо його призупинять, це буде не лише руйнівним ударом по репутації президента, яка й так не дуже хороша, це може бути ударом і по самій ідеї європейської інтеграції. Це, звичайно, негатив. В європейських структурах це розуміють і тому намагаються діяти обережно", - констатує Олександр Хара.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Постраждає не тільки Порошенко: хто і навіщо тисне на українську владу