RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Інакше - деградація і занепад: в Україні назвали єдину альтернативу Мінським угодам

Єдиною альтернативою Мінськими угодами є вихід Росії з Донбасу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив журналіст Денис Казанський.

"Я гадаю, що є єдина здорова альтернатива Мінським угодам. Росія просто має піти з української території, звільнити її, а далі ми вже самі вирішуватимемо, що нам з нею робити: як відновлювати й коли проводити вибори. Я виступаю за повне відновлення статус-кво 2013 року, це єдиний шлях, який може принаймні частково відновити потенціал Донбасу, в тому числі економічний. Будь-які утворення, псевдоавтономії в складі України, де вона не контролюватиме ситуацію, призведуть до занепаду передусім цих територій. Це буде не порятунком, а деградацією, звідти й далі всі тікатимуть, бо це формально буде українська територія, а за фактом – казна-що", - каже журналіст.

Також він підкреслив, що ОРДЛО є територією України, а на звільнених територіях Донбасу повністю відновилося мирне життя.

" Другий момент – це наші території. І, як показала практика, коли Україна просто зачистила від незаконних формувань Краматорськ, Слов’янськ, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Маріуполь, то там відновилося довоєнне життя. За чотири роки, що минули від часу звільнення, не було репресій, нікого не вбили, не катували, не побудували ніяких концтаборів для російськомовного населення. Ми на власні очі побачили: все лайно, про яке говорив Путін, мовляв, Україна там "устроит геноцид как в Сребренице" - повна маячня", - сказав Казанський.

Він зазначив, що міжнародний тиск на Росію через санкції зможе змусити її піти з Донбасу.

"Війна на Донбасі припиниться рівно в той момент, коли звідти піде Росія, все, інших причин для війни там немає. Там, де немає російських кураторів, радників, військових, спецслужб, війни нема – триває нормальне життя й ніхто нікого не знищує. Щойно вони з’являються – там одразу війна, трупи, смерті. Просто Росія має піти з Донбасу", - констатує журналіст.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Війна на Донбасі припиниться лише за однієї умови - Денис Казанський