RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

Всі новини

Зіштовхування лобами: в Україні вказали на важливі моменти з можливим об'єднанням ДНР і ЛНР

Кремль може заощадити частину ресурсів в результаті можливого об'єднання терористичних "ДНР" і ЛНР ", але і ризикує отримати відкриту ворожнечу бандформувань.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

"З одного боку, в разі об'єднання Кремль отримує плюс у вигляді того, що однією структурою завжди легше керувати, ніж кількома. Крім того - і це може бути важливо для Путіна - в такому випадку забирається дуже багато ланок розподілу матеріальних і фінансових ресурсів. Адже в Росії прекрасно розуміють масштаби дерибану в псевдореспубліках, і зрозуміло, що це нікому не подобається", - каже Тимчук.

Також він зазначає, що об'єднання терористів може призвести до протистояння російських силовиків, які їх курирують (ФСБ і ГРУ), а також до відновлення боротьби серед ватажків бойовиків.

"Серед мінусів об'єднання - можливе зіткнення лобами російських кураторів в особі силовиків. Крім того, місцеві ватажки теж мають свій інтерес до годівниці, так що об'єднання може викликати перерозподіл сфер впливу та повернути ситуацію 2014 року, коли різні бандформування відкрито між собою ворогували з питань контролю над бізнесом або отримання російської допомоги", - пояснює він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Силового звільнення Донбасу не буде, ми розуміємо причину - Дмитро Тимчук.