RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Раді вказали на продуманий хід Труханового з його поверненням в Україну

Депутат Верховної Ради Мустафа Найєм вважає повернення мера Одеси Геннадія Труханова добре спланованим юридичним кроком.

Про це нардеп повідомив в коментарі "Апострофу".

"Труханів – грамотна людина, йому вчора висунули підозру, а у нього ж є юристи, вони розуміють, що наступний крок – це оголошення його в розшук. А це зовсім не гарна для нього історія. Я думаю, що стратегічно для нього було правильно (розуміючи, що у нього тут активи, яких він може позбутися) вирішити повернутися в Україну, сподіваючись на те, що він в суді зможе сказати: "Я повернувся, я готовий здати свої закордонні паспорти, дайте підписку про невиїзд, дайте мені домашній арешт", - говорить Найєм.

Однак він сумнівається, що Труханова вдалося домовитися про повне зняття з нього всіх звинувачень.

"Справа нескладна, це не банк, не офшори. Тут все дуже просто: взяли будівлю продали своєї ж компанії за заниженою ціною, а потім перепродали іншої компанії набагато дорожче. А якщо подивитися в реєстр, то ця компанія намагається, розуміючи, що вже не врятує всі гроші, скасувати частину арешту, вони метушаться. Це справа буде дуже складно закрити, адже воно з'явилося не тому, що хтось проводив розслідування, воно з'явилося тому, що було очевидно для громадськості, взагалі громадськість першою забила тривогу, тому зняти з нього підозра буде вкрай складно", - сказав нардеп.

Він підкреслив, що зараз необхідно усунути Труханового від посади і розслідувати інші епізоди.

"Це стосується і російського громадянства, і по землі, і по аеропорту, і по "Краяну", - резюмував Найєм.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Не забути про російський паспорт: за що затримали мера Одеси Труханова