RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Війна буде продовжуватися: в Україні озвучили невтішний прогноз по Донбасу

Війна на Донбасі найближчим часом буде продовжуватися, але Росія спробує знайти спосіб завершити її для вигідних для себе умовах.

Про це "Апострофу" заявив голова правління фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

"Російська політика незмінна – вона продовжує агресію щодо України. Потік так званих "добровольців", найманців та й просто російських військовослужбовців не скорочується. Ми не бачимо ніяких ознак згортання чи виведення (військ РФ, - "Апостроф"), тому війна продовжуватиметься - і тут нічого гадати. Очевидно, Росія шукатиме виходи, бо воювати – задоволення не з дешевих. Вона би з радістю скинула Донбас на Україну за умови, що вдасться закрити питання Криму та покласти фінансову й політичну відповідальність за ОРДЛО на Україну. І все з розрахунком на те, що це призведе до якихось внутрішньополітичних змін в Україні. Поки що, в силу композиції політичних сил в українському парламенті, це виглядає нереалістично, тож РФ продовжуватиме натискати на цю рану на тілі Україні", - вважає дипломат.

Однак, за його словами, дії Росії в цьому плані будуть залежати від військового потенціалу України, а також моральної та політичної готовності нашої країни.

"Чим більше ми будемо демонструвати завзяття, непохитності, твердості, тим менше в них виникатиме бажання розширювати військову присутність. Але перш за все треба говорити про оборонний потенціал України. Росіяни не хочуть платити надто велику ціну за війну, ми це побачили. Вони здатні регулювати конфлікт, підвищуючи та знижуючи його інтенсивність, щоб уникати значних жертв зі свого боку", - сказав Яременко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Світова війна може початися в Україні, але гарячих точок ще багато – дипломат