RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Бояться загнати Росію в кут: Заходу вказали на серйозні проблеми з Путіним і слабкість всередині ЄС

Європа перебуває в ослабленому стані, що дозволяє Кремлю зберігати рівновагу на міжнародній арені, незважаючи на стратегічні невдачі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла російський публіцист і політолог Лілія Шевцова.

За її словами, Євросоюз втратив єдність, яка існувала протягом десятиліть.

"Друге: Америка, хоча повністю не пішла з Європи, більше не є гарантом безпеки на європейському континенті. А Європа досі залишається беззубою, безхребетною і аж ніяк не готовою займатися проблемами власної безпеки. Тобто Європа потребує Америки", - говорить Шевцова.

Однією з проблем політолог називає ймовірну зміну позиції Німеччини, яка пов'язана з послабленням канцлера Ангели Меркель, яка виступала гарантом санкційного режиму проти РФ.

"Але тепер, зі слабкістю Меркель (Німеччина втомилася від Меркель), після того як у Берліні ми побачимо коаліційний уряд знову разом з соціал-демократами, які будуть змушувати Меркель йти на угоди, і зовнішня політика буде в їхніх руках, соціал-демократи знову, я дивлюся за їх нинішньою програмою, повертають на порядок денний той самий дірявий килим Ostpolitik, партнерства і зближення з Росією: зближуючись, ми будемо впливати на Росію та повернемо почуття стабільності в Європі", - прогнозує Шевцова.

Політолог зазначає, що в цілому Захід перебуває у стані дезорієнтації та перебуває перед новими викликами, частина з яких пов'язана не тільки з Росією, але і з Китаєм. При цьому Шевцова прогнозує продовження діалогу Заходу з Кремлем.

"Європа і Америка не підуть від діалогу з Росією: Захід боїться загнати Росію в кут або в гетто, лепрозорій. Тому Захід неминуче буде шукати баланс між стримуванням і діалогом. І Путін теж буде шукати баланс між гопництвом і спробами повернутися за круглий стіл з основними західними партнерами. Ось до чого ці зусилля приведуть, важко сказати", - каже вона.

Також політолог зазначає, що поки Кремлю вдається зберігати видиму активність у зовнішній політиці та досягати домовленостей з окремими гравцями на міжнародній арені. Однак це відбувається тільки по причині слабкості Заходу.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Кремль в Україні програв, але в Путіна у рукаві ще є козирі - Лілія Шевцова.