RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Суд ухвалив нове рішення у справі скандального мера Одеси

Солом'янський районний суд міста Києва заарештував майно мера Одеси Геннадія Труханова.

Про це повідомила суддя-спікер Солом'янського суду Марія Зелінська, передає "Українська правда".

Вона зазначила, що до суду надходили відповідні клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і НАБУ щодо арешту майна Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана.

Щодо Вугельмана Зелінська заявила, що судове засідання проходило в закритому режимі, тому "інформація про розгляд та результати не може бути надана судом".

Нагадаємо, НАБУ підозрює Труханова, Вугельмана, директора департаменту комунальної власності, а також голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради у привласненні майна за схемою, яка заподіяла державі збитки на суму 185 млн грн.

У 2016 році Одеська міська рада придбала приміщення колишнього заводу "Краян", як заявляє слідство, переплативши більш ніж в два рази.

Труханова та Вугельмана затримали в аеропорту "Бориспіль" 14 лютого. 15 лютого суд відпустив їх на поруки: за Труханового поручився нардеп від БПП Дмитро Голубов, а за Вугельмана – нардепи Олександр Пресман і Юрій Мірошниченко.

Детальніше про справу стосовно одеського міського голови читайте в матеріалі "Апостроф": Не забути про російський паспорт: за що затримали мера Одеси Труханова