RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Джерело розповів про торги людей Порошенка за посаду глави НБУ

В Адміністрації президента, крім призначення Якова Смолія главою НБУ, була ще одна умова до партнерів по коаліції – залишити його заступником Катерину Рожкову.

Про це "Апострофу" неофіційно розповіли депутати.

"Рожкова залишається. Це була умова Порошенка, бо це фінансові питання, які вкрай важливі йому. Крім того, вона особисто займалася питаннями [олігарха Ігоря] Коломойського. Бо це був для нього принципове питання", - говорить один з народних депутатів.

Крім цього, президент України Петро Порошенко намагався домовляється за кандидатуру Смолія не тільки з "Народним фронтом", але і з "Опозиційним блоком".

"Президент намагався домовитися, щоб ми підтримали Смолія. Але Смолій до нас єдиним не прийшов на фракцію поговорити. Крім того, є питання щодо його самостійності. Тому підтримувати не налаштовані. По суті, він людина Порошенка, і саме він [президент] і буде керувати Нацбанком, як це було при Гонтарєвої", - сказав один з представників "Опозиційного блоку".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": На тлі Савченко з гранатами: як люди Порошенка с партнерами влаштували новий "договорняк"