RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Захід нерішуче йде на радикальні кроки: в Україні озвучили сумний прогноз по відносинам з Путіним

Більш рішучі кроки країн Заходу можуть змусити президента Росії Володимира Путіна переглянути політику щодо України, проте, США і ЄС нерішуче йдуть на радикальні заходи, оскільки вони шкодять економіці обох сторін.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів старший аналітик Stratfor по тематиці пострадянського простору Юджин Чаусовський.

"Путін знову переміг на виборах, його становище порівняно сильне та стабільне. Це не означає, що в нього немає проблем, які треба вирішити. Але для Путіна зручно пояснити санкціями, чому в поганій економічній ситуації в Росії можна звинувачувати США. Завдяки цьому вдалося отримати народну підтримку перед Заходом як ворогом", - підкреслив аналітик.

На його думку, якщо ситуація в корені не зміниться, то позиція Кремля щодо України залишиться стабільною.

"Але якщо США чи ЄС робитимуть значно рішучіші кроки, які матимуть суттєво більшу економічну шкоду для Росії, це, можливо, змінить політику Росії. Але треба пам’ятати, що європейські країни також економічно залежні від Росії. Саме тому вони дуже нерішуче йдуть на радикальні кроки, які можуть завдати шкоди і їхній економіці", - зауважив Чаусовський.

"Можливі кроки, які справді змусять Росію переглянути свої пріоритети, але вони матимуть наслідки і для Заходу. Для США – менші, бо вони не настільки економічно залежні від Росії", - резюмував аналітик Stratfor.

Більше про санкції проти Росії і конфлікт на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": Є спосіб змусити Путіна змінити його політику по Україні - експерт приватної розвідки США.