RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Ніколаєнко назвав єдиний спосіб мирного повернення Донбасу

Введення миротворчої місії ООН на Донбас недостатньо для врегулювання конфлікту. Другим кроком має бути введення перехідною міжнародної адміністрації, яка складалася б з представників нейтральних країн.

З такою заявою виступив глава партії "Основа" Андрій Ніколаєнко в ефірі телеканалу ZIK, коментуючи перспективи введення миротворців ООН в зону конфлікту на Донбасі. За словами політика, введення миротворців ООН є необхідною, але не достатньою кроком для вирішення конфлікту в регіоні.

"Росія буде наполягати на вигідному їй форматі введення миротворців. Але цей формат НЕ буде вигідний для України. Сьогодні неможливо провести вибори на території ОРДЛО, які будуть визнані міжнародним співтовариством. Якщо нас заганяють в таку ситуацію, то це означає, що ніхто не готовий вирішувати проблему по суті. Але лише введення миротворців недостатньо. У дискусіях про миротворців ми не отримуємо відповідь на питання, хто буде керувати ОРДЛО під час перехідного періоду. Єдиний спосіб повернення Донбасу в юрисдикцію України мирним шляхом - це введення на всій території ОРДЛО перехідною міжнародної адміністрації, в якій не було б ні представників країн НАТО, ні ОДКБ. Успішні приклади реалізації подібних проектів в міжнародній практиці вже були в Східному Тиморі і Східній Славонії. Інший шлях - військові дії, проте це пов'язано з великими жертвами", - зазначив Ніколаєнко.

На думку глави партії "Основа", прийняття рішення про введення миротворців можливо тільки після виборів президента в Україні. «Миротворці на Донбас будуть введені після того, як таке рішення приймуть глави країн-учасниць процесу врегулювання, в т.ч. і Росії. І тільки після команди своїм представникам в ООН підтримати відповідне рішення, воно буде проголосовано. Подібне голосування можливо тільки після того, як Україна обере нового президента країни. Нинішньому президенту залишилося перебувати при владі 10 місяців. Все на Заході розуміють, що Порошенко - «кульгава качка» і не буде переобраний на новий термін. До тих пір, поки не зміниться президент, ніякого введення миротворців на Донбас не буде. Я впевнений, що новий президент буде патріотом і професіоналом, який створить кваліфіковану команду", - підкреслив Ніколаєнко.

Нагадаємо, що 29-30 травня проходить офіційний візит в Україну президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера. Під час зустрічей планується обговорення широкого спектру питань, в т.ч. шляхів подальшої підтримки Німеччиною європейської та євроатлантичної інтеграції України, ситуації на Донбасі і питання розміщення миротворчої місії ООН в окупованому регіоні.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: