RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

З Росією воювати неможливо: Бабченко озвучив цікавий прогноз по розвалу РФ

Відомий російський журналіст Аркадій Бабченко вважає, що на даний момент перемогти Росію військовим шляхом неможливо, але розвал цієї країни неминучий.

Про це він заявив в інтерв'ю "Громадському".

Відповідаючи на питання про те, чим закінчиться військове протистояння України і Росії, Бабченко порівняв ситуацію з війною в Афганістані, яка привела до обвалу економіки і після до розвалу Радянського Союзу.

"Силовим способом Росію перемогти зараз не можна. У неї дійсно гігантська армія, дійсно одна з найпотужніших армій. Дійсно 140 мільйонів чоловік, 100 мільйонів з яких зійшли з розуму. Дійсно у них є свій вождь зі надідеєю. Дійсно його підтримує більшість, є ядерна зброя. Нафта по 80, економіка не обвалилася. Тобто воювати з Росією зараз неможливо і силовими методами її не зламати", - вважає журналіст.

При цьому він висловив упевненість, що Росії загрожує неминучий розвал.

"У 21 столітті імперія не може жити за законами 19 століття. Якщо твоя країна в 21 столітті не розвивається вперед, вона не стагнує, вона відкочується назад. Росія буде неодмінно відкочуватися назад. Черговий нафтова криза неодмінно буде. Її не уникнути. І ось коли все це буде. Коли нафта впаде до 20 доларів, коли санкції почнуть діяти, тоді це все утворення розвалиться ще раз", - говорить Бабченко.

Також він не виключив другого варіанту - початку Третьої світової війни.

"Тому що, я бачу, світ починає сходити з розуму. Скрізь починають з'являтися свої величі. Росія знову бабло в Захід закачує і бабло знову перемагає добро. Тоді це все призведе до третьої світової війни", - резюмував журналіст.

Раніше прогноз щодо розпаду Росії в своїй колонці на "Апострофі" дав російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер: У Кремлі бояться ударів по Москві та Петербургу: з чого може початися велика війна в Європі.