RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Обидва підвішені на гачку: в Україні дали цікавий прогноз по "війні" між главами НАБУ і САП

Нового витка конкуренції і навіть "війни" між Національним антикорупційним бюро (НАБУ) України та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) не уникнути.

Про це "Апострофу" заявив заступник голови парламентського "антикорупційного" комітету, позафракційний нардеп Віктор Чумак.

"Навіть без команди Ситника (глави НАБУ, - ред.) і Углави (першого заступника директора НАБУ, -ред.) детективи бюро будуть шукати компромат на прокурорів САП, і ті будуть відповідати таким же чином. Це тупик. І це перемога Порошенка, Луценка, Розенблата (депутат-фігурант справи про "бурштинову мафію", - ред.) та інших, по кому продзвонив антикорупційний дзвін", - зазначив він.

За словами Чумака, групи впливу в українській політиці зацікавлені підтримувати вогонь суперечностей між антикорупціонерами, виступаючи в ролі арбітрів при такому розвитку подій.

"Луценко (генпрокурор Юрій Луценко, - ред.) як би над сутичкою. До нього піде за допомогою і Ситник, і Холодницький. Банкова - в тій же іпостасі", - сказав він.

У свою чергу, інший член антикорупційного комітету Ігор Попов з Радикальної партії зазначив, що Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) "підвісила" главу САП Назара Холодницького доганою, бо друга догана вже призведе до звільнення. А "підвішений на гачку" чиновник завжди більш чуйний до побажань.

"Ситник, до речі, також "підвішений" справою про розголошення матеріалів досудових розслідувань. У результаті робота тандему НАБУ-САП заморожена, серйозні справи в суд передавати найближчим часом не будуть", - підкреслив він.

При цьому Холодницький не прокоментував пораду заокеанських партнерів самостійно залишити пост. А народний депутат Сергій Лещенко (БПП) стверджує, що раніше глава САП проігнорував аналогічні прохання західних послів.

"Холодницький залишиться на чолі САП і буде дуже жорстко ставитися до будь-яких незаконних дій НАБУ і, зокрема, Ситника. Думаю, Холодницький захоче розслідувати законність установки "жучків" у своєму кабінеті. Наскільки мені відомо, він уже зробив такого роду заяву в правоохоронні органи. І якщо виявиться, що не було достатньо підстав для прослуховування, ті, хто ставив "апаратуру", опиняться поза законом", - резюмував секретар парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко (НФ).

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Війни між НАБУ і САП не минути: в Україні заморозили роботу двох найважливіших органів.